forskolin opinie

Forskolin. Opinie naszych czytelników

Do redakcji Wolnego Zdrowia napływają liczne wiadomości na temat preparatu Forskolin. Opinie są zróżnicowane. Część z Was pyta o działanie suplementu, jego skuteczność i zasady stosowania. Inni dzielą się swoimi doświadczeniami: chwalą się wynikami albo wręcz przeciwnie – narzekają na brak efektów. Dziś otwieramy dyskusję na temat Forskolinu!

Chcielibyśmy zebrać wszystkie opinie i wątpliwości dotyczące preparatu, aby wszyscy użytkownicy sieci mogli odnaleźć je w jednym miejscu, co z pewnością ułatwi im podjęcie decyzji przed zakupem.

ZAPRASZAMY DO ZABIERANIA GŁOSU!

cga800

 

————TYLKO DZIŚ!————

Specjalnie dla czytelników naszego portalu
Forskolin w niższej cenie!

za 297 zł 137 ZŁ

 

Redakcja Autor

Komentarze

    Karolina

    (1 lutego 2015 - 12:56)

    Witam,

    Na tabletki trafiłam w październiku. Znalazłam je w sieci, jednak od razu nie kupiłam. Wolałam najpierw podpytać koleżanki. Dobrze zrobiłam! Okazało się, że bliska znajoma jednej z nich właśnie skończyla to przyjmować. Koleżanka podpytała o szczegóły i dała mi znać, że udało jej się schudnąć 8 kg przez miesiąc stosujac właśnie forskolin i gimnastykując się w domu 2 razy w tygodniu. Odstawiła też słodycze. Postanowiłam zrobić to samo (choć przyznam, że wytrzymać miesiąc bez słodyczy nie było łatwo). W pierwszym tygodniu waga pokazywała na zmianę 1-2 kilo mniej. W drugim było już 3 kg mniej. W trzecim tygodniu 5 kg. W czwartym dobiłam do 7 i tabletki się skończyły. Ale i tak jestem zadowolona, bo zakładałam, że będzie w najgorszym wypadku koło 4 kg. Teraz ważę 59 kg 😀 nie mam może talii osy, ale nie jestem też koczkodanem jak jeszcze chwilę temu. Polecam wszystkim dziewczynom, które chca naprawdę cos zmienic. Ale uprzedzam, ze minimum wysiłku trzeba włozyć w ten caly proces. Pozdrawiam i caluje!!!!!!!!!!!!

    Karolina

    Iza

    (1 lutego 2015 - 14:57)

    Hej, ja chciałam zapytać czy preparat nie wywoluje skutkow ubocznych? Bo różne rzeczy już słyszałam. Może niech napisza ci co mieli jakieś problemy……

    Kasik

    (1 lutego 2015 - 15:12)

    O skutkach ubocznych nic mi nie wiadomo. Po tabletkach czulam się normalnie, no może z wyjątkiem braku apetytu, ale to akurat plus 🙂 stosowalam forskolin 2 tygodnie. Przez ten czas schudłam 4,5 kg. Najbardziej widzę różnicę po brzuchu. Wcześniej był wystający i miał okropne fałdki. Dziś jest bardziej płaski, a fałdki o wiele mniejsze. Teraz po kuracji zmobilizowałam się tez do cwiczen i codziennie wykonuje serie na plaski brzuszek 😉

    Alicja

    (1 lutego 2015 - 16:08)

    Uważam, że wszystkie te tabletki to w najlepszym wypadku placebo. Dobrze, jeśli nic się nie dzieje podczas kuracji, nie boli brzuch czy głowa. Odchudzanie to ciężka praca i tylko za pomocą restrykcyjnej diety i regularnego ruchu można coś wskórać. Ja odchudzałam się przez pół roku. W ciągu tego czasu schudłam 12 kg. I niech mi ktoś powie, że tyle samo schudł w miesiąc. NIBY JAKIM CUDEM? W jaki sposób roślinny suplement może tak silnie działać na nasz organizm? To wszystko to są bajki dla naiwnych. NIE POLECAM ANI ŻADNYCH TABLETEK. TRZEBA SIĘ WZIĄĆ DO ROBOTY, A NIE TRACIĆ CZAS NA POSZUKIWANIA KOLEJNYCH CUDÓW ZA GRUBY HAJS!

    Misia

    (1 lutego 2015 - 18:00)

    Słuchajcie, ja też jestem zwolenniczką naturalnego odchudzania czyli ograniczenia jedzenia świństw i większej dawki ruchu. Ale wierze tez, ze są rosliny, które mogą leczyć. Sama stosuje rozne zioła od wielu lat i nimi się lecze. Np. tylko rumianek łagodzi u mnie wzdęcia. Melisa mnie skutecznie uspokaja a czosnek leczy kaszel. Kiedy zaczely wypadac mi wlosy to siegnelam po skrzypowite w tabletkach i problem minal. Dlatego nie wykluczam, ze i w odchudzaniu mogą pomoc tabletki, choć osobiście tabletek forskolin nie stosowałam. Ale może kiedyś po nie sięgnę. Nie wykluczam tego 🙂 Życze powodzenia w odchudzaniu i pozdrawiam!

    Agatka

    (1 lutego 2015 - 19:11)

    Czasem miałam biegunki podczas stosowania forskolinu. W sumie to ze 2 razy, ale jakos bardzo mi to nie przeszkadzało, bo jadłam mniej i czasem mialam problemy z wyproznianiem. Sklad tabletek jest naturalny więc tez się nie obawialam jakichs strasznych rewolucji 😉 Na pewno nie mogą teggo stosować kobiety karmiace piersia. Wiem bo moja kuzynka wstrzymala się z kuracja az odstawi synka od cyca 😉 aha, mnie się udalo schudnac przez 2 miesiace 14 kg. Jestem bardzo dumna ze swojego wyniku 🙂 właśnie jestem w trakcie wymiany zawartosci szafy co zlosci troche mojego meza hehe, za to ja uwielbiam zakupy i wyszukiwanie nowych ciuchów w rozmiarze M a nie XL i XXL 😉 wreszcie moge sobie na to pozwolić

      Aniula

      (20 września 2015 - 18:36)

      A nie boisz się efektu jo-jo? Swoją drogą gratuluję wyniku… ja bym chciała zrzuić ok 15-20 kg. Czy to możliwe??? Pozdrawiam

      a

      (16 marca 2016 - 18:45)

      mozesz kilka slow napisac??

    Paulina

    (1 lutego 2015 - 21:19)

    ile razy dziennie brac forskolin i jak to jest z wielkoscia opakowań? Ile jest sztuk w opakowaniu? Czy jeśli chcialabym schudnać około 10 kg muszę od razu zamawiać 2 opakowania czy wystarczy jedno? Bede wdzieczna za odpowiedz.

      Anka39

      (24 marca 2015 - 17:42)

      jak mi wiadomo i wyczytałam to sa opakowanie po 30 tabl i po 60 tabl ,także 2 op.nie wystarczą ,bo bierze się je po 2 tab dziennie

    Julka

    (1 lutego 2015 - 23:53)

    hej slyszal ktos o owocu garcinia cambogia? Czy to jest skuteczne na odchudzanie? I czy można to dostac w polskich sklepach np. w biedronce? Wydaje mi się, ze widzialam kiedyś, ale może mi się pomyliło z czymś innym………

    Anka

    (2 lutego 2015 - 10:35)

    Zamowilam jedno opakowanie 30 kapsulek czyli na 2 tygodnie. Po tygodniu zero efektow :[ jestem wsciekla, bo na moim koncie tez zaraz będzie ladne zero. Sprobuje to gowno zwrocic. Nie polecam nikomu bo to oszustwo, nic więcej!

    Meggi

    (2 lutego 2015 - 13:05)

    Hej ja bralam forskolin 2 razy dzienne, tak jak napisane na opakowaniu i w ulotce. Zamowilam jedno opakowanie które starczylo na 2 tygodnie. Wiecej na razie nie zamawiam, bo właśnie się dowiedzialm, ze jestem w ciązy 🙂 fajnie, ze udalo mi się przed ciaza zrzucic 4 kg. Tylko pewnie po porodzie znow mi przybędzie ;P trzymam kciuki za Was dziewczynki, zeby kilogramów ubywalo z kazdym dniem (chyba ze tak jak ja nosicie po serduszkiem fasolke – to wtedy niech przybywa, hehe). Buźka!! 😉

    Basia78

    (2 lutego 2015 - 14:06)

    Owoców garcyni nigdy w Polsce nie widziałam (mój mąż pracuje w branży spożywczej i też nie słyszał nic o takim owocu). Ale za to są suplementy odchudzające z garcynią. Nie wiem jak działają. Ja na razie zamowiłam forskolin i zamierzam testować :0))

    A.

    (2 lutego 2015 - 16:13)

    hahahahaha, jakie bzdury wypisujecie???? Jak niby mała tabletka może wchłonąć wszystko to co przez kilka lat żarłyście i składowałyście na brzuchi i waszych tłustych tyłkach????? To nie jest małe zwierzątko które pozera tluszcz. To tabletka która rozklada się w zoladku i mozecie od niej dostac wrzodow albo innych skutkow ubocznych!!!! Jestescie takie nainwe, ze az mi brakuje slow!!!!

    Malina

    (2 lutego 2015 - 16:59)

    Widzę, że dyskusja się rozkręciła, więc i ja dorzucę swoje 3 grosze ;D Powiem tak. Mam lekką nadwagę i wiem, że jestem w stanie zrzucić ją sama. Wystarczyłby mi miesiąc albo dwa spędzone na siłowni 2 razy w tygodniu. Plus mniej kaloryczna dieta, bez słodyczy. Tylko, że znam siebie i wiem, że mam bardzo słabą silną wolę. Nie cierpię być pod przymusem. Nie lubię wydawać pieniędzy na karnety, które ZMUSZAJĄ mnie do chodzenia na siłownię czy na zajęcia fit (bo zapłaciłam, bo pani ma mnie na liście, bo tak trzeba, bo sama sobie tak każę). Nie lubię też ograniczać się z jedzeniem, bo jeść… uwielbiam! Tak jak wspomniałam nie mam wielkiej nadwagi. Ważę 61 kg, a powinnam 57 kg. Nie zadręczam się tym tylko cieszę się ze swoich atutów – uwydatnionych piersi i pośladków, które mój mąż uważa za superkobiece 😉 wiem, że mogłabym wyglądać lepiej, ale czy życie pełne ciągłych ograniczeń można przeżyć szczęśliwie? Wątpię… Dlatego uważam też, że nie ma nic złego w poszukiwaniu środków, które umożliwiłyby chudnięcie bez nakazów i zakazów. Jeśli tak działa forskolin, to nie mam nic przeciwko i może kiedys sama spróbuję 🙂 Tymczasem pozdrawiam i życzę duuuużo miłości do samych siebie :))))))))

      Chudziak

      (21 marca 2015 - 09:33)

      Tylko przy pomocy fachowej dietetyka można być pewnym sukcesu.

        nikolet78

        (8 września 2017 - 13:22)

        Dietetycy polecają ten produkt :}

    Monia

    (2 lutego 2015 - 19:08)

    Malina dziekuje za twój komentarz! Tez mam nadwage, troche wieksza niż Ty, ale najbardziej przeszkadza ona mojej rodzinie! Ciagle slysze porady, co powinnam jesc i jaki sport czy taniec uprawiac, zeby zrzucic troche wagi. Mam tego dość! Czy oni nie mogą zajac się soba albo zaakceptowac i polubic mnie taka, jaka jestem? Ciesze się z tego, ze jestem inna. Nie czuje się jakas grubaską. Umiem zadbać o siebie i zrobic się na bostwo. Chcialabym, zeby ludzie byli bardziej tolerancyjni dla siebie nawzajem, może wtedy tyle kobiet nie myslaloby o odchudzaniu…

    Ewelina89

    (2 lutego 2015 - 21:39)

    wszystko jest dla ludzi jak ktos ma ochote sprobowac te czy inne tabletki to co to komu szkodzi? a nusz pomogą! ja nie probowalam forskolinu ale bierze to moja siostra i jest zadowolona, bo schudla już 3 kilogramy. trzymam za nia kciuki zeby schudla więcej bo na to zasluguje 🙂

    Kiki

    (3 lutego 2015 - 11:09)

    a czy po odstawieniu tego nie grozi efekt jojo? dla mnie to najwieksza zmora odchudzania. Już kilka razy uwadało mi się schudnac 3 czy 4 kilo i wracaly po 2 tygodniach czasem więcej nawet dochodzilo, boje się ze mi wszystko wroci a ja zostane bez kasy i bez efektow :///

    Marilyn

    (3 lutego 2015 - 14:02)

    hej u mnie nie wrocilo nic :))) ale wzielam sobie zapobiegawczo jeszcze 2 tygodnie po 1 kapsulce dziennie. Fakt, kosztowało to wszystko nie malo ale uwazam, ze i tak warto było. Schudlam 6 kg i czuje się teraz lekka jak piorko :)))

    karolina

    (16 marca 2015 - 14:04)

    Czytam już kolejną strone z opniniami na temat Forskolinu. Zamówiłam dziś i nie wiem czy nie zadzwonić i nie odmówić bo sama już nie wiem.. NIektóre z Was są zadowolone, a niektóre piszą, że wyrzuciły pieniądze w błoto.Próbowałam diet i ćwiczeń, ale to wszystko wraca:/ Więc może spróbuje…

    Chudziak

    (21 marca 2015 - 09:30)

    Udało mi się schudnąć 25 kg w ciągu roku, ale przy pomocy dietetyka. Jedzenie regularne co 3 godziny (5 posiłków dziennie), ale zdrowe jedzonko, chude mięsko, chude ryby, drób, dużo warzyw z błonnikiem, dużo picia wody (30 ml/kg). Ważne też, aby odkwasić organizm. Do tego aktywność fizyczna i rezultat odchudzania pewny.

      Kondi

      (24 lutego 2016 - 15:58)

      Odkwaszenie organizmu to podstawa. To zdrowy tryb żywienia, który zapewnia pozbycie się kg, a co najważniejsze tłuszczu wewnętrznego. To tłuszcz wewnętrzny jest najgroźniejszy dla zdrowia. Do odkwaszenia nie potrzeba pigułek i innuch cudów medycyny. Trzeba jeść 80% warzyw i owoców, 20% mięso chude białe, czasem kawka, chudy nabiał, alkoholu najlepiej wcale jak coś to wino wytrawne. Zero cukru i wszystkiego co jest z pszenicy, napojów gazowanych. Jeść regularnie małe posiłki, powoli co 3-4 godziny, dokładnie pogryzione. I najwaźniejsze pić dużo wody źródlanej niegazowanej ok. 2l. Aby unikać napadu głodu wybietać produkty o niskim indeksie glikemicznym. Nie smażyć. Dusić, piec gotować. Jeść kiszonki i cytrusy. Zamiast kartofli wybietać kaszę gryczaną, jaglana. Umiarkowany wysiłek fizyczny, ćwiczenia powodują w mięśniach powstawanie kwasu mlekowego.

      ANIA

      (19 marca 2016 - 08:25)

      Zgadzam się z tym. Tak samo schudłam w zeszłym roku 10 kg…bez dietetyka…tylko pilnując się… co ok.3 godz małe posiłki 250-300 kcal-i głodu nie odczuwałam:)
      Zapewne to najlepsza kuracja. Wszystkie szybkie tabletki są kuszące…ale co potem? Jak przestanie się człowiek nimi faszerować?

    Patrycja

    (29 marca 2015 - 15:45)

    Witam
    Ja zamowilam 3 opakowania Forskolin i jestem ciekawa czy wroce do poprzedniej wagi.
    15 kg do zrzucenia zeby znowu wrocic do rozmiaru 34-36 i poczuc sie lekko ….
    Fatalnie zrzuca sie zbedne kilogramy mimo ze na Fitness chodze 3 razy w tygodniu….
    Mam nadzieje,ze te tabletki mi pomoga.
    Pozdrawiam

    Paulina

    (21 kwietnia 2015 - 22:44)

    lipa

    kacha

    (22 kwietnia 2015 - 15:17)

    ja biore forscolin drugi tydzien i nie wiem co mam myslec po pierwszym tygodniu schudlam dwa kilogramy a w polowie drugiego powrocil kilogram choc odrzywiam sie tak samo i cwicze codziennie pol godziny narazie nie poddaje sie

    Paulina

    (28 kwietnia 2015 - 22:06)

    super dzialaja

    katarzyna

    (28 kwietnia 2015 - 23:04)

    napiszcie czy to działa

    Ika

    (12 maja 2015 - 16:49)

    Witam. Forskolin pomaga, jak najbardziej. O ile mi wiadomo nawet lekarze o nim mówią, ale trzeba kupić ten właściwy a nie podróbę za 50 złotych.

    Maria

    (14 maja 2015 - 18:29)

    Witam zazywam Forskolin od tygodnia schudłam 3kg zobaczymy co dalej.Pozdrawiam

    karolina

    (16 czerwca 2015 - 15:38)

    Ja dzisiaj dostałam zamowilam trzy opakowania prawie500zl jak będą działać to wam napisze ale żadnych ulotek nie dostałam a mówili ze wysla

    Magda

    (2 lipca 2015 - 07:46)

    serio dziala?

    Joanna

    (7 października 2015 - 18:09)

    Witam ja dziś zamowilam 2 duże opakowania na dwa MC napisze po dwóch miesiącach jaki efekt

      Iwona

      (14 lutego 2016 - 12:46)

      Jaki efekt ? Warto kupić forskolin ?

    Ewelina

    (4 lutego 2016 - 22:01)

    kochani jesli udaje Wam sie pozbyc kg za pomocą tych tabl.to czy wprowadzacie dodatkowo diety i cwiczenia?

    Kasia

    (21 lutego 2016 - 17:51)

    Witam Was!
    Ja zaczęłam brać drugi miesiąc. Odczuwam mniejszy apetyt i oczyscilsm organizm. I to wszystko z magicznej 71 spadlam do 62.

    Taka jedna

    (22 lutego 2016 - 14:28)

    Dzisiaj zamówiłam opakowanie 60 tabletek
    Zobaczymy, czy to kolejna ściema, czy rzeczywiście chociaż troche pomoże

    I.

    (22 lutego 2016 - 15:18)

    Ja zapłaciłam 80 zł za 2 opakowania i tez działa.

    HANNA

    (17 marca 2016 - 22:31)

    HANNA
    Cześć.Biorę od wczoraj forskolin 100% pokrzywa indyjska
    cena 119 zł.zamówiłam ponieważ wcześniej byłam na diecie dukana schudłam 9 kg.Ale w ciągu pół roku to samo przybyło.Chcę wypróbować coś innego.
    Zależy mi bardzo aby schudnąć ponieważ wtedy ma się więcej siły i chce się żyć.Pozdrawiam.

    Magda

    (30 marca 2016 - 17:10)

    Hey. Czytam wasze opinie i ładnie naciąganie na kupno tego eh w aptece internetowej można kupić to samo za znacznie mniejsze pieniądze i skład tego jest taki sam …

    Barbara

    (3 kwietnia 2016 - 18:30)

    a gdzie następne komentarze?Interesuje mnie ciąg dalszy ostatniego wpisu tj.Joannay.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *